el meu país favorit

Miami és una ciutat estatunidenca localitzada al sud-est de l’estat de Florida, al comtat de Miami-Dade, vora els marges del riu Miami. A la ciutat de Miami hi ha el govern comtal i és la major de les ciutats incorporades dins del comtat. Segons els cens del 2004, la seva població era de 382.894 habitants. Encara que la ciutat en si mateixa no és pas gran ni de molta extensió territorial n’és el nucli de l’àrea metropolitana més important de l’estat.

Algunes d’aquestes ciutats dins d’aquesta àrea són Miami Beach, Coral Gables, Hileah, Aventura, la vila de Key Biscayne, etc.

El nom de Miami prové d’una paraula indígena la qual significa "aigua dolça". Vora la desembocadura del riu Miami s’establiren importants assentaments dels indis Tequesta. En unes excavacions recents s’han trobat nombrosos artefactes i restes de gran importància arqueològica però que encara no han estat estudiades amb deteniment.

La ciutat de Miami a la nit

En els seus inicis, la ciutat de Miami va créixer lentament. Després de l’extensió del ferrocarril de Henry M.Flagler el seu creixement s’accelerà de forma una mica més notable. Durant la Segona Guerra Mundial, la ciutat fou un important centre d’entrenament i concentració de tropes. Però no fou fins el 1959, quan la Revolució cubana d’orientació marxista dirigida per Fidel Castro va provocar l’arribada d’exiliats des de Cuba, que impulsaren definitivament el creixement i importància de Miami. L’èxode de cubans no va consistir només en famílies acomodades o antics membres del règim del dictador Fulgencio Batista, sinó que va incloure una important i nombrosa part de la classe mitjana i professional de Cuba. Juntament amb aquells professionals també van establir-se a la ciutat les oficines de corporacions i entitats nord-americanes que anteriorment eren a Cuba. L’expulsió de 132 sacerdots i religiosos catòlics a bord del vapor Covadonga el 17 de setembre de 1961, així com l’èxode de molts més des de l’illa va propiciar l’aparició de serveis pastorals i educatius a la ciutat de Miami i les seves rodalies per donar servei als cubans acabats d’instal·lar al sud de Florida.

La zona del Carrer 8, amb els seus petits comerços i negocis d’empresaris cubans va començar a conèixer-se com la Petita Havana. Miami esdevingué parcialment bilingüe, i aquest fet va incentivar la immigració des de països centreamericans i de Sud-amèrica.

Miami és, avui dia, una ciutat oberta al comerç internacional especialment amb l’Amèrica Llatina, de la qual es considera portal en els Estats Units d’Amèrica.

El port de Miami és el més important dels Estats Units quant al servei de creuers turístics. L’aeroport de la ciutat és l’Aeroport Internacional de Miami (MIA) que amb quatre pistes d’aterratge, és un dels més grans del país.

El turisme, el comerç internacional, el sector bancari i financer, així com la indústria manufacturera són els generadors de treball i fonts d’ingressos més importants de la ciutat i de la resta de l’àrea metropolitana.

yo:Luis E.velasquez chalas
El que:sempre mas agradat anaris

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.